Mun inhokki kuukausi. Ainoa ajatus, jolla tän jaksaa tänä vuonna kahlaa läpi on se, että ensi kuussa olisi pienen laskettu aika. Tokikaan en tiedä, tuleeko hän jo tässä kuussa, vai vasta toukokuussa.. puoleen väliin kuuta asettuva laskettu aika mahdollistaa kaiken.. 6 viikkoa ja 5 päivää olisi viralliseen H-hetkeen, rv 34 on alkanut. Ja vatsa on KIPEÄ. Kipeä, kipeä, kipeä.. koska pieni myllertää niin kovin.. viime yönä itkun kanssa nukkumaan, kun elimistö muussattu ja muussaus vain jatkui.. Hän kääntyilee, ja puskee.. potkii, ja venyttelee.. rapsuttelee ja hikkaa.. jopa hikkaus tuntuu välillä kurjalle. 

Viime ke meillä oli synnytysvalmennus osa kaksi, mieskin pääsi mukaan tällä erää.. aiheena oli synnytys, yllättävää ja pakko sanoa, että taisin olla huoneen ainoa jota alkoi pyörryttämään ja tuli huono olo.. ja torstaina saimme lisää esimakua asiaan, kun kävimme taas äitiyspolilla.. Pieni kurkattiin ultralla, oli raivotarjonnassa muttei kiinnittyneenä, 32+5 painoarvio oli 1900g, ja hänellä on kuulemma pitkät jalat.. Kasvu ihan aavistuksen keskikäyrän alapuolella, syntymäpainoksi ei näillä viikoilla hirveän isoa painoa arvioitu, eli tuskin nelikiloista on tulossa kuten me vanhemmat olemme olleet, mutta 2.4 on vielä yksi käynti ultran kera, jolloin tarkempaa tietoa sitten... Muutoin kaikki siellä hyvin, lääkäri kehui hienoa painonhallintaa.. en kehdannut sanoa, että syön kuin sika... tosin annoskoot vaan pienenee päivä päivältä.. kolma nakkia ja lasi piimää voi saada jo ähkyn.. mukavaa.. 

Tapasimme samalla taas sosiaalihoitajan, jota tapaamme sitten seuraavan kerran osastolla, kun pieni on jo maailmassa.. ja sitten oli se kauan kauhulla odotettu Sypekätilön tapaaminen.. mua alkoi taas jo itkettää odotusaulassa taas.. onneksi oli mies mukana. Kätilö joka meidät siinä mukaansa nappasi, oli todella ihana ja esitteli meille synnytyssalin, jossa juttelimme yli tunnin.. kerroin peloistani ja toiveistani.. ja sain vastauksia myös niihin varmasti tyhmiinkin kysymyksiin. Ja kaikesta pelosta huolimatta päätimme, etten ainakaan tässä vaiheessa lähde sektiota pyytämään vaan katsomme miten luonto hoitaa tilanteen.. eli alateitse synnyttämään olisi tarkoitus lähteä. Mua sektiossa pelottaa yhtä paljon ne toipumiseen liittyvät kivut ja ongelmat, kuin synnytykseen alateitse liittyvät kivut ja ongelmat.. eli aika 50-50 tilanne.. Ja kun lääkäri tässä vaiheessa uskalsi lupailla, ettei tulossa ole mitään hirmuisen jättivauvaa, niin ehkä hän alakautta sitten mahtuu hyvin tulemaankin.. Mutta siitä sitten lisää vielä huhtikuun alussa.. 


Jännittää hirmuisesti tuleva.. päivät ja viikot vähenee, ja vaikka paljon onkin jo valmiina, on paljon vielä tekemättäkin.. Ipanan huone on aikamoinen sekasotku vielä, sinne pitäisi sukeltaa nyt, kun asiat alkaa olla ostettuna ja huonekin tyhjennetty niin, että sinne mahtuu.. lajittelua, pyykin pesua ja järjestelyä edessä siis.. ja pian saa pedata pienelle sängynkin jo valmiiksi.. Pikkuisen olen alkanut miettimään, että tahtoisin toisenlaisen sitterin.. meillä on tuo yksi, mutta haluaisin sellaisen minkä saisi keinuttamaan/tärisemään itsekseen.. tuota olemassa olevaa on todella vaikea edes keinuttaa.. sopii enemmän syöttöihin tms. Mutta täytyy katsoa, en raaskisi isoja summia maksaa, kun muutenkin rahanmenoja on ihan tarpeeksi ollut.. ja tulee olemaan. 

Nimi asiat on kanssa nousemassa aika ajankohtaisiksi.. meillä taitaa olla yhteinen päätös jo etunimestä, toinen toisista nimistäkin on aika selvä, mutta se ei sovi ensimmäisen nimen kanssa yhteen ilman sopivaa kolmatta... ja tietysti on aina se mahdollisuus, että nimi on, mutta vauva ei sitten olekaan ollenkaan, kuin nimi ja menee uusiksi koko homma.. 

Huomenna onkin taas neuvola, tässä on koko viikonloppu syöty suolaisia juttuja, ja turvotusta on.. sekä unet olleet huonot, joten odotettavissa ainakin tämän päivän olon puolesta hirmu painon nousua.. jos ei nää nyt tästä tänään hieman laske.. sormet on ko hookoon blööt ja nilkat palloina..naamakin kuin kuu-ukolla.. huoh.. Eilen mm. söin kaksi lämmintä ruokaa, kun oli ensin yksi mamma tapaaminen ja kävimme italialaisessa syömässä ja illaksi oli vielä sovittu kavereiden luo leffa-syömingit ja siellä tuli syötyä toinen ruoka ja vielä poppareita leffa mussutteluna mutakakun ja vanilja jäätelön kera.. Huh huh.. ja vaikka annokset on pieniä, niin määrällisesti tuli kyllä kaloreita kavereineen eiliselle... 

Tässä vielä kaaoskuva pirpanan huoneesta.. tämän hetkinen tilanne.. toivottavasti pian saan ottaa Valmis huone -kuvia...

2015-02-25%2010.52.05.jpg

2015-02-25%2010.51.11.jpg