Olisipa jotain hyvää sanottavaa vain, mutta ei tietenkään... eihän tää nyt niin helppoa ole...

Maanantaina todellakin ultrassa oli pikku riiviö pääalaspäin kohtukehdossaan köllimässä. Sydän väpätti. Koko oli hyvä. Kaikki vaikutti hyvälle. 

Tiistaina oli eka neuvola. Siellä meni ihan hyvin. Kiva terkka ja muutenkin ihan ok. Painoani järkytyin kyllä. Verenpaineet oli 108/64. Pissassa kaikki ok. Jännitti, koska kohdussa oikeasti on vauva, toisin kuin viime vuonna.

Ja sitten viime yönä....

3 aikaan kömmin vessaan ja mietin siinä vielä keskellä yötä jostain syystä, että mitkäs viikot onkaan menossa.. pitäisi se ultr varata sinne Jorviin.. nt-ultra siis.. Ja sitten: ei mitään varoitusta, ei kipua, mitään.. verta. Nyt ihan kirkasta verta ja sitten vielä hyytymäpalanen. Pieni, mutta hyytymäpalanen silti. Herätin miehen, mietittiin hetki, pitäisikö lähteä päivystykseen, mutta totesin sitten, ettei ne siellä nyt mitään voi.. Nukuin huonosti, ja aamulla vessaan meno tuntui hirveälle. Vielä vähän verta, ja sitten toinen pieni hyytymä. Ei kipuja. Kohtu tuntuu kylmälle, sitä ollut ennenkin. Soitin omalle lääkärille, joka iltapäivällä soitti ja sanoi, että laittaa lähetteen Jorviin huomiselle. Nyt ei ole ollut vuotoa, ei kipuja. Mutta pelkoa. 


Maanataina sanoin, että nyt tuntuu kuin voisi taas hengittää paremmin: ei ole tuulimunaa vaan ihan oikea pieni vauvanalku. En jotenkaan osannut pelätä keskenmenoa vielä.. nyt sitten pelkään sitäkin. Ja syystä. Hyytymät ei kuulu raskauteen: tiedän, että joillakin niitäkin tulee ja kaikki on silti hyvin.. Vuotojahan mulla onkin ollut alusta saakka, tuon tuosta ja vähän väliä  - vaan ei kirkasta verta. 

Huomiseen on pitkä matka, taas.. Toivon, rukoilen, että kohdunsuu olisi edelleen kiinni ja kiinteä.. ja että ultrassa näkyisi kasvanut alkio sykkeineen, mutta varaudun taas pahimpaan.. 

Viikonloppuna pitäisi lähteä parin päivän ulkomaan reissullekin... juuri nyt se tuntuu hirveän vastenmieliselle ajatukselle ja pelottaa. Ilman miestäni ja tässä tilassa...  Vaan huomennahan sekin selviää aikankin hetkeksi... tai lopullisesti... onko pelättävää..


"Kun syke on havaittu rv7+ ja alkio on oikeassa paikassa, ja oikean kokoinen, laskee km:n riski 1-2%." 


Yritän lohduttautua edes vähän tuolla, vaikka numeroitahan ne vain on...